Gebruik en montage

Gebruik van uw tractiebatterij

Door uw tractieset op een juiste manier te gebruiken zorgt u voor een langere levensduur. Waardoor u uiteindelijk kosten bespaart. De accu gaat simpelweg langer mee. Belangrijke aandachtspunten zijn:

  1. Op de juiste manier laden
    Zorg voor de juiste lader. De spanning is per accu namelijk anders. De grootte van de accu bepaalt hoeveel spanning er nodig is. De lader wordt aan de hand daarvan afgesteld. Bij de aanschaf adviseren wij u hierover. Wordt de accu niet goed geladen, dan zal hij eerder aan vervanging toe zijn.
  2. Tijdstip van het laden
    Tractiecellen zijn diepontladers (max 80% ), wat betekent dat de accu het beste helemaal leeg kan worden gereden om hem vervolgens ’s nachts weer op te laden. Uw heftruck is dan overdag weer volledig operationeel.
  3. Temperatuur
    Een heftruckbatterij reageert op grote temperatuurverschillen. Hoewel het soms onvermijdelijk is, adviseren wij om temperatuurverschillen zoveel mogelijk te voorkomen.

Monteren van uw nieuwe accu

De montage is echt specialisten werk. Tijdens het monteren worden losse tractiecellen met elkaar verbonden om een bepaalde kracht te krijgen. Dit verbinden lussen van cellen kunt u daarom het beste overlaten een aan professional of u kunt ervoor kiezen om een complete trog te bestellen. Met een trog vervangt u de complete accu en is het dus niet nodig om zelf verbindingen te maken.

Onze tractiespecialist Paul Roelink helpt u graag met de montage van uw nieuwe heftruckbatterij. Neem contact met ons op voor een afspraak!

Tip: Vervang de complete accu

Als de tractieset niet meer optimaal werkt, is het mogelijk om de kapotte cellen te vervangen. Zo kan de heftruckbatterij weer een tijdje mee. De kans is echter groot dat u daarna snel weer stil komt te staan met de heftruck. Wanneer één cel kapot gaat, zal de volgende niet lang op zich laten wachten. Wij adviseren om die reden de gehele set te vervangen. Die kan dan weer jarenlang mee.

© Copyright 2020 Lucas Industrial